donderdag 26 mei 2011

Vandaag (gisteren 25 mei) een kort berichtje, ik heb een hele reeks foto´s op de blog gezet en moet nog gaan eten en naar de winkel. Daar het een vermoeiende dag was wil ik eigenlijk vroeg onder de wol.
Vanmorgen al om 6u. op stap. Verder afdalen naar Triacastela. Koffie, fruitsap en cake en we kunnen er weer tegen. Toch wel zeer vermoeiend want de weg ligt bezaaid met stenen en rotsen en het is in de kleine dorpjes uitkijken voor de koeienvlaaien.Verder naar Sarria maar wel langs het klooster van Samos. Een grote omweg maar de moeite zeker waard. Aan de pater winkelier een mooie " uno siƫlo por favor " gevraagd. En dan verder naar Sarria onder een bloedhete zon. Al een geluk dat het af en toe door het bos ging. Daar was het toch iets frisser. De Camino wordt blijkbaar ook te paard gedaan. Dat zijn drie Brazilianen en ik zie die toch al enkele dagen. Hun vrachtwagen kom je ook regelmatig tegen. Hier in Sarria zit ik in een heel mooie albergue. De mooiste en de properste, maar tot nog toe wel de duurste. Zoals gezegd ga ik nu iets drinken en eten en naar de winkel.
Groetjes.
Heb zojuist gezien dat het bericht van gisteren niet op de blog staat, wel ik heb het zojuist terug doorgestuurd en hoop dat alles goed komt.
Vandaag een korte etappe. Van Sarria naar Portomarin. Slechts 22km. volgens mijn gids. Er staat veel wind; het is zeer koud en niets dan donkere wolken aan de hemel. Dat ziet er niet goed ui voor vandaag. De laatste dagen was er altijd onweer in de namiddag, maar regen overdag, dat was lang geleden. Het was de ganse dag door de natuur stappen. Berg op en af, soms een asfaltweg, soms een bospad maar ook praktisch onbegaanbare paden. Onderweg kom je de kilometerpaal 100 tegen. Wel, ik heb er veel gezien behalve die natuurlijk. Ik moet diep in gedachten geweest zijn of zeer op de weg aan het letten geweest zijn, maar ik heb hem niet gezien. Dus ook geen foto natuurlijk. Dat heb je als er niemand in uw buurt wandelt. Maar niet getreurd, ondertussen nog 89km. tot Santiago de Compostela. Ondertussen is het iets warmer geworden en de regen blijft voorlopig ook uit. Ga het stadje in en nog wat rond slenteren.
Tot morgen.